KONTAKT: 
info@cipros.si / 02 661 90 00 / 041 644 378

Ime našega podjetja Ciproš združuje mnogo simbolike, ki ima globlji pomen, hkrati pa je bila izbira imena dejansko kot na dlani.

Z imenom Ciproš spregovorimo o naših krajih, o naravi s katero sodelujemo in se nam nenehno daruje ter tudi o sedežu našega podjetja, kjer je v letu 1948 nastala prav pesem Ciproš izpod peresa pesnika Janka Glazerja.


 


Ciproš, kot posebna divje živeča cvetoča trava, ki jo najdemo le na določenih predelih, mnogim ni poznana. Na Pohorju pa jo doživljamo kot prepoznavno simboliko tukajšnjih krajev, saj vsako poletje naše frate (poseke) obarva rdeče.


Ko ciproš zacveti,

so naše frate rdeče:
tako iz rane speče
kdaj se pokaže kri.
(J. Glazer)

V barvi ciproša, ki se pojavi in znova izgine, na posekah (fratah), vidi pesnik kri, ki se bo vedno znova pojavila, saj se določene rane nikoli trajno ne zacelijo. Smrt sina, ki se mu je zgodila med vojno je nezaceljiva bolečina... kar simbolično povezuje s frato, ki zakrvavi po poseki dreves.

 


Ker je tudi naše delovanje prežeto s pozornostjo do življenja in s tem tudi do narave iz katere jemljemo surovine za naše stvaritve, se z imenom Ciproš dejansko nenehno zahvaljujemo predani sodelavki naravi. Zavedamo se, da ji z jemanjem lesa zadajamo rano, zato to počnemo s spoštovanjem in hvaležnostjo za dar, ki nam ni nekaj samoumevnega. Z naravo tako sodelujemo in ne le iz nje jemljemo. Najprej je potrebno prositi za dovoljenje, da se sme vzeti, spoštljivo jemati in se na koncu v miru zahvaliti. To je naša filozofija in naše delovanje, zato so Ciproš izdelki darilo narave. Ko boste bivali v naši hiši boste čutili, da jo je narava rada dala. Rada jo je dala pa zato, ker ji je bila izvzeta spoštljivo, s hvaležnostjo in sodelovanjem.

Ciproš, ki cveti v imenu našega podjetja, boste čutili cveteti v vseh Ciproš izdelkih. Ustvarjeni z mirom in narejeni iz narave ter s pozornostjo do nje, vam podarjajo pristno izkušnjo našega slogana: Živeti in bivati z naravo!


 

 

Go to top

Obvestilo o uporabi piškotkov! Ta spletna stran uporablja piškotke.

Če ne spremenite nastavitev brskalnika, se piškotki privzeto uporabljajo.

Se strinjam