KONTAKT: 
info@cipros.si / 02 661 90 00 / 041 644 378

Lesena fasadaTako v svetu kot tudi pri nas se lesene fasade vedno bolj uveljavljajo. Imajo mnoge prednosti, pričarajo tudi dodatno mehkobo k siceršnjemu izgledu hiše in so idealne za izpostavitev izbranih detajlov stavbe.

Njihovo specifično identiteto, toplino in žlahtnost lahko opazujemo na mnogih lesenih pročeljih, predvsem podeželskega okolja.


Prednosti lesene fasade Ciproš

Zraven tega, da lesene fasade pritegnejo pogled, zagotavljajo tudi zdravo bivanje, saj so lahko izdelane na način, da so prezračevane, kar prepreči nastanek plesni in gliv.


Vrste lesenih fasad

Lesena fasada Ciproš omogoča tudi kar nekaj izbire med različnimi tipi lesa in s tem različne stile in končen izgled. Najpogosteje se uporablja sibirski ali slovenski macesen ter različne druge vrste lesa, vse do prestižnega tika. Kakovost je odvisna od pravilne izbire lesa ter strokovne izdelave in montaže.

 

Leseni okras skozi čas

V kolikor vas nagovarjajo nebarvane fasade, je potrebno upoštevati, da les pod vremenskimi vplivi spreminja svojo barvo in površino. Neglede na vrsto lesa, njegove naravne barve pri zunanji uporabi, brez zaščitnih premazov, dolgoročno ni mogoče ohraniti. Že v nekaj letih les popolnoma posivi - gre za naravno zaščito lesa, ki vpliva na estetski videz, ne vpliva pa na trdoto lesa.

Spreminjanju barve, se lahko izognemo, če les zaščitimo z naravnimi olji ali voski oz. kemičnimi zaščitnimi sredstvi (sol). Pri uporabi naravnega olja ali voska les veže manj vlage iz okolja, kar pomeni večjo stabilnost lesene fasade in daljšo ohranitev njene naravne barve.

 

 

Go to top

Obvestilo o uporabi piškotkov! Ta spletna stran uporablja piškotke.

Če ne spremenite nastavitev brskalnika, se piškotki privzeto uporabljajo.

Se strinjam